ההדברה מתבצעת בבתים, חצרות, מחסנים, אזורי מחיה של בעלי חיים ובכל מקום בו קיימת בעיית פרעושים/קרציות. בתוך בתים יש לבצע שאיבה יסודית של שטיחים, ספות, אריגים ובתוך חריצים לפני ביצוע ההדברה. את שקית השואב יש לרסס, לקשור היטב ולהשליך לפח האשפה.
לפני ביצוע ההדברה מבצע המדביר בדיקה לצורך הגדרת מוקדי הנגיעות של המזיק וקביעת אזורי הטיפול.
יש לטפל בכלבים וחתולים באמצעות תכשירים וטרינריים ולוודא שאין על גופם פרעושים/קרציות.
הפרעוש הוא חרק קטן (מילימטרים בודדים), קופצני ועוקצני. חי על עורם של בעלי חיים – כלבים, חתולים, כבשים, חולדות ... מחזור החיים של הפרעוש מתחיל בביצה המוטלת בקרקע. מהביצה בוקע זחל החי בקרקע מספר שבועות בודדים או מספר חודשים (תלוי בתנאים) עד אשר הוא מתגלם. משך שלב הגולם גם כן תלוי בתנאי הסביבה ויכול להמשך חודשים רבים. הפרעוש הבוגר עובר מהקרקע לעור הפונדקאי וניזון מדמו.
פרעושים גורמים להופעת תולעים שטוחות בכלבים וחתולים. ישנן מחלות שונות כגון טיפוס הבהרות העלולות לעבור לאדם באמצעות פרעושים.
קרציות (ביחיד קרצית) הן ממחלקת העכבישניים, בעלות 4 זוגות רגליים (בשלב הבוגר). קרצית הכלב היא השכיחה באזורי מגורים. נקבת הקרצית מטילה אלפי ביצים בקרקע מהן בוקעים זחלים. זחל שבקע מביצה זקוק למנת דם ראשונה אותה הוא מקבל לרוב ממכרסמים. לאחר מנת הדם מטפס זחל הקרצית על צמח כלשהו, מתנשל והופך לנימפה המחפשת פונדקאי שני, בד"כ יונקים קטנים (קיפודים, שפנים). בהמשך מתנשלת הנימפה, הופכת לקרצית בוגרת ועוברת לבעלי חיים גדולים.
קרציות עלולות להעביר מחלות לבעלי חיים ובני אדם - קדחת קרצית היא מחלה קטלנית לכלבים, קדחת הבהרות/הכתמים פוגעת בבני אדם.
הימצאות פרעושים/קרציות בחצר ביתכם קשורה בהכרח לקיום בעלי חיים נגועים בסביבה. בעלי החיים אינם חייבים להימצא בחצר דרך קבע ואף יתכן כי הם משוטטים ועוברים מחצר לחצר ומפיצים את הפרעושים.